LÖJROMSBLINIE

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
LÖJROMSBLINIE
13 ingredienser
Ingredienser
- 10 g jäst [ca 2 tsk]
- 2,5 dl mjölk, ljummen
- 1,5 dl bovetemjöl
- 1 dl vetemjöl
- 0,75 dl gräddfil
- 1 äggula
- 2 äggvitor
- 1 krm salt
- 4 msk löjrom [ca 120 g]
- 4 msk crème fraîche
- 2 rödlökar, finhackade
- 4 citroner, klyftor
- 4 dillkvistar
Gör så här
- Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa 30 minuter. Vispa äggvitor hårt och vänd ner i smeten. Grädda i blinie-pannor eller plättlagg med smör.
- Servera med löjrom, creme fraiche, rödlök, citronklyfta och en dillvippa.