Rimmad torsk med färska rödbetor och sardellcrème

Melker Andersson

Rimmad torsk med färska rödbetor och sardellcrème

14 ingredienser

Ingredienser

portioner

Rimmad torsk:

  • 600 g torskfilé
  • 1 l vatten
  • 4 msk salt
  • 2 msk strösocker

Sardellcrème:

  • 100 g sardellfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe persilja
  • 2 ägg, kokta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • peppar
  • 500 g rödbeta

Gör så här

  1. Blanda vatten, salt och socker i en bunke. Lägg i torskfilén och låt rimmas i 30 minuter.
  2. Sardellcrème: Finhacka sardellerna, vitlöken och persiljan. Grovhacka äggen. Blanda sardeller, vitlök, persilja, ägg, crème fraiche, senap och vinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj rödbetorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 20 min. Skala och klyfta rödbetorna.
  4. Koka torsken under lock i ca 10 min på medelvärme. Klart att servera.