Clafoutis med körsbär

Clafoutis med körsbär
Foto: Jenny Grimsgård
Melker Andersson
Melker Andersson

Clafoutis med körsbär

8 ingredienser

En fransk klassiker som passar bra till fikat.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl (skållad sötmandel som mixats till mjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 25 körsbär, urkärnade
  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke.
  3. Blanda vete- och mandelmjöl och bakpulver i en bunke, vänd ner blandningen i äggsmeten.
  4. Bryn smöret i en kastrull. Blanda ner det i smeten.
  5. Häll smeten i flera små ugnsfasta smorda formar. Tryck ner körsbären.
  6. Grädda kakorna i ugn 20–25 minuter.
  7. Servera clafoutin med vispad grädde.