Minipizzor
Minipizzor
11 ingredienser
Dessa små pizzor kan naturligtvis varieras efter tycke och smak, och efter vad man har i kylskåpet. Vi har valt att kombinera den lena smaken av mozzarella med smakrik parmesanost och salta och pikanta sardellfiléer. Beräkna cirka 2 minipizzor per person. /Anna & Ulrika
Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.
Ingredienser
- 8 skivor formfranska
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl tomatpuré
- 250 g mozzarellaost
- 8 sardellfiléer
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 2 dl parmesanost, grovriven
- rucolasallad
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Tryck ut en rund skiva ur varje formbröd med hjälp av ett lagom stort glas.
- Rosta eventuellt skivorna lätt i brödrosten – pizzorna blir frasigare då.
- Pressa vitlöken ner i tomatpurén, salta och peppra.
- Bred ett jämnt lager tomatpuré över varje rundel och täck med en skiva mozzarella.
- Skär sardellerna, rödlöken och de urkärnade tomaterna i strimlor och lägg dem i tur och ordning ovanpå osten.
- Avsluta med att strö över rikligt med parmesanost.
- Grilla i mitten av ugnen i cirka 5 minuter eller tills osten börjar bubbla och fått fin gyllenbrun färg.
- Lägg några blad rucola på varje pizza.