Meatball bun med parmesanmajonnäs

koket.se
Meatball bun med parmesanmajonnäs
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Meatball bun med parmesanmajonnäs

20 ingredienser

20 m

Den här matiga baguetten med köttbullar, sallad och hemgjord majonnäs passar lika bra till utflykten som snabb vardagsmiddag.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pesto

  • basilika
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Majonnäs

  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 100 g parmesanost, riven
  • 2 msk citronsaft
  • 200 g majonnäs

Meatball

  • 400 g köttfärs (mager)
  • 4 msk grön pesto
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja
  • 400 g plommontomat, krossade
  • 250 g mozzarellaost

Servering

  • 4 baguetter (eller pitabröd)
  • sallad

Gör så här

Pesto

  1. Mixa alla ingredienser till en slät pesto.

Majonnäs

  1. Blanda samtliga ingredienser,

Meatball

  1. Blanda köttfärsen med peston, svartpeppar och en nypa salt.
  2. Gör 16-20 köttbullar, glöm inte att blöta ner dina händer.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna på hög värme. Glöm inte att skaka pannan regelbundet.
  4. När bollarna är gyllene och krispiga häller du i tomaterna, del dem med en träsked tillsammans med en fjärdedel av vätskan i burken. Koka upp.
  5. Skiva mozzarella och lägg över köttbullarna, sätt på locket och låt tjockna i 5 minuter på medelhög värme.

Servering

  1. Dela baguetten på längden, men inte hela vägen igenom.
  2. Bred på pesto i baguette och fyll med valfri sallad, köttbullarna och tomatsås. Toppa med parmesanmajonnäs.