Mazarinkaka

Mazarinkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mazarinkaka

14 ingredienser

Ett bekvämt sätt att njuta av mazarinsmaken utan att behöva pyssla med många små formar. Mandeln behöver inte skållas.

Ingredienser

8 - 10 portioner
  • 1 ägg
  • 8 droppar bittermandelolja
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 25 malda sötmandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 175 g smör, smält
  • smör
  • ströbröd

glasyren:

  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten

Garnering:

  • ev chokladkaffebönor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ägget med bittermandelolja och mjölken. Tillsätt socker, den malda mandeln och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta avsvalnade smöret.
  2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
  3. Blanda samman glasyren och bred den över den avsvalnade kakan. Dekorera eventuellt med chokladkaffebönor.