Mayak-ägg

NYHET
Mayak-ägg
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Mayak-ägg

14 ingredienser

Erik Videgård gästar Nyhetsdagen och bjuder på de koreanska "knarkäggen" som blivit omtalade i sociala medier. Förenklat är det vansinnigt goda ägg som marinerats - så goda att de anses vara beroendeframkallande. Det koreanska namnet är Mayak gyeran som helt enkelt betyder "knarkägg".

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

  • 6 ägg, stora, rumstempererade
  • 1 msk salt
  • 1 msk risvinäger (vit)

marinad

  • 1 dl soja (ljus)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk gul lök, finhackad
  • 1 msk salladslök, finskivad
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 msk röd chilifrukt, finhackad (och grön)
  • 1 msk rostade sesamfrön

Garnityr

  • salladslök
  • sjögräs, strimlat (nori)
  • sesamolja

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden
  2. Koka upp vatten och tillsätt salt och vinäger
  3. Sänk värmen och sjud äggen 6 minuter,
  4. Spola genast med iskallt vatten och låt äggen svalna i det kalla vattnet 10 minuter.
  5. Skala äggen försiktigt och lägg dem i marinaden, ställ i kyl minst 6 timmar.
  6. Servera gärna tillsammans med ris toppat med garnityren.