Hemslungad mangosorbet med chokladtryffel

Foto: TV4
Hemslungad mangosorbet med chokladtryffel
14 ingredienser
Hemslungad mangosorbet med chokladtryffel serveras med bär.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Sorbet
- 2 förp fryst mango, tärnad
- 1,5 dl sockerlag
- 1,5 dl passionsfruktsjuice
- limefrukt, riven
- 0,5 kruka mynta
Krossade bär
- 100 g frysta hallon/blåbär
- En skvätt juice
- 2 msk florsocker
Chokladtryffel (ca 30 st)
- 300 g mörk choklad
- 2 dl vispgrädde
- 50 g riktigt smör
- En skvätt rökig whiskey
- En nypa havssalt
- kakao
Gör så här
Sorbet
- Släng ner alltihop i en foodprocessor och kör tills du är nöjd med konsistensen.
- Skicka snabbt in sorbeten i frysen, antingen i färdiga serveringsfat, eller i bunken. Se dock till att ta ut den ca 20 min innan den ska serveras.
Krossade bär
- Tina bären till kylskåps temperatur.
- Häll på juicen och sockret och krossa med en gaffel tills du är nöjd.
- Ringla slutligen bären över glassen och servera ihop med 2-3 tryfflar och lite passionsfrukt.
Chokladtryffel
- Värm på grädden till sjudning.
- Smäll under tiden sönder chokladen till småbitar.
- När grädden är varm, häll i choklad, smör, salt och lite whiskey (börja försiktigt - testa dig fram).
- När grädden är varm, häll i choklad, smör, salt och lite whiskey (börja försiktigt - testa dig fram).
- När smeten stelnat, gröp ut en klick med en sked och forma snabbt med händerna till en boll, rulla tryffeln i kakao och garnera med några korn flingsalt.