Idas Röding

Foto: TV4
Idas Röding
11 ingredienser
Rödingfilé stekt i smör som serveras i krämig sås med kantareller och till det varm potatis.
Ingredienser
- 600 g rödingfilé
- 6 dl gräddmjölk
- 3 dl grädde + 3 dl mjölk ihopblandat
- 50 g smör
- 2 tsk dijonsenap
- 150 g kräftstjärt
- 1 näve kantareller
- rejält med hackad dill
- rödlök, finhackad
- salt
- peppar
Gör så här
- Stek rödingfileérna i en stekpanna ganska snabbt på en sida i smör.
- Plocka ur rödingen och lägg i kantareller.
- Rör ner gräddmjölken, låt tjockna lite.
- Ha sedan i dijonsenapen.
- I med fileérna igen med andra sidan ner. Låt småputtra i någon minut.
- Rikligt med dill, och lök som garnering.
- Salt och peppar efter smak.
- Servera med citronklyfta och potatis.
- Garnera med kräftstjärtar före servering.