Toast med västerbottenost och lökfrästa kantareller
Toast med västerbottenost och lökfrästa kantareller
8 ingredienser
Ingredienser
- ca 1 l kantareller, rensade
- 1 gul lök, hackad (även det mesta av det gröna)
- 4 skivor vitt bröd, kanterna bortskurna
- 4 tjocka skivor västerbottenost
- smör
- persilja, hackad
- salt
- peppar
Gör så här
- Svetta kantarellerna i en stekpanna tills all vätska dunstat. Lägg i en ordentlig klick smör och fräs svampen vackert brun. Lägg i mer smör, tillsätt löken. Salta och peppra och stek någon minut.
- Stek brödskivorna i smör. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Lägg en skiva västerbottenost på varje bröd. Sätt in i 225º varm ugn tills osten smält.
- Fördela kantarellerna över toasten och strö över hackad persilja.