Mathins snacks till drinken

mathin lundgren

Mathins snacks till drinken

13 ingredienser

Ingredienser

Rostade mandlar med örter

  • naturella sötmandlar
  • olivolja
  • havssalt
  • citron, zest
  • rosmarin (eller annan ört)

Varma oliver med citrus

  • dina favoritoliver
  • olivolja
  • citron
  • apelsin

Krispiga kikärter

  • kikärtor, kokta
  • olivolja
  • salt
  • blandade örter, hackade

Gör så här

Rostade mandlar med örter

  1. Sätt på ugnen på ca 160 grader. Sprid ut naturella sötmandlar på en ugnsplåt. (Gärna en plåt med lite högre kanter.)
  2. Ringla över olivolja och sprid ut havssalt över mandlarna. Använd fingrarna för att röra om. Sätt in plåten i ugnen och rör om ungefär var femte minut så att mandlarna rostas jämnt. (Allt som allt tar det ca: 20-30 minuter.)
  3. Efter 15 minuter är det dags att lägga på 3-4 citronzestar och ev. en kvist rosmarin eller annan ört.
  4. Låt mandlarna svalna på en kökshanddduk eller på hushållspapper. Förvaras torrt.

Varma oliver med citrus

  1. Välj ut dina favorit-oliver och en god olivolja.
  2. Värm försiktigt oljan i en panna tills den är lite mer än ljummen.
  3. Lägg oliverna i en skål. Slå försiktigt oljan över oliverna och pressa över några skalremsor från citron och apelsin över oliverna och lägg sedan ner skalen i skålen. Rör om och låt det stå och dra en stund.

Krispiga kikärter

  1. Häll av spadet och skölj kikärtorna väl.
  2. Ta fram en panna och ställ den på spisen. Lägg i kikärtorna och sätt plattan på mediumvärme och rosta kikärtorna tillsammans med olivolja och salt tills de börja få fin färg och blir krispiga. Tillsätt hackade örter efter smak mot slutet.
  3. Låt kikärtorna svalna på en kökshandduk eller på hushållspapper.