Tomatsallad med pistou

13 röster
15 min
4
Tomatsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En enkel och fräsch tomatsallad på pistou som knappt behöver någon som helst tillagning.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g tomater
  • 1 liten mild lök, fint hackad
  • 100 g majsolja
  • 40 g spenat
  • 20 g basilikablad
  • 1 tomat (utan skal och kärnor)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • balsamicovinäger
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Använd en höghastighetsmixer för att göra pistou: Skålla först en tomat i hett vatten, skala och kärna ur. Mixa tomaten med lite av oljan.
  2. Tillsätt spenaten & pressa i vitlöken och fortsätt mixa. Tillsätt oljan i tunn stråle så att blandningen blir en jämn, grön crème.
  3. Tillsätt slutligen basilikan och mixa hastigt så att allt blandas väl. Smaka av med salt och peppar från kvarn.
  4. Hacka tomaterna och finhacka löken. Bred pistoun över en tallrik och arrangera tomater & lök över. Krydda med salt och svartpeppar från kvarn. Ringla olivolja och balsamico över anrättningen.
15 juli 2011

Laddar fler recept