Kyckling à la curry

Foto: Barnens matskola
Kyckling à la curry
15 ingredienser
Vinnare av Barnens matskola och därmed korade som den godaste kycklinggrytan 2009.
Mathias Byskog, Kalle Kjellman, Emma Andersson går på Rosentorps skola, 4, i Vellinge.
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 vitlök
- 2 gula lökar
- 1 msk röd curry
- 3 dl kokosmjölk
- 1 hönsbuljongtärning
- 0,5 msk soja
- 1 paprika
- 2 morötter
- salt
- peppar
- 1 msk sweet chilisås
- 1 msk farinsocker
Tillbehör
- 1 zucchini
- 1 förp vattenkastanjer
Gör så här
- Bryn kycklingfiléerna och lägg i en gryta. Bryn vitlöken, löken och röd curry i lite vatten. Lägg i grytan. Häll i kokosmjölken, hönsbuljongen, soyan, paprikan och morötterna i grytan. Krydda med salt, peppar, sweet chilisås och soja.