Matchabiskvier
Matchabiskvier
8 ingredienser
30 m + tid i kyl
Biskvier är alltid poppis till fikat. De här med matchafyllning är något alldeles extra!
Ingredienser
Fyllning
- 1,5 dl kokosgrädde, kyld i ca 8 timmar
- 170 g vegansk ljus choklad, hackad (vit)
- 1 bambuskopa matcha
Botten
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl agavesirap
- 1 msk kokossocker
- 0,5 krm himalayasalt
Topping
- 80 g mörk choklad
Gör så här
- När kokosgrädden ställs i kylen stelnar den och separerar.
- Till fyllningen använder du den tjocka delen av kokosgrädden. Smält försiktigt i ett vattenbad och blanda i den hackade chokladen. Tillsätt matcha och rör med en spatel till en smet.
- Ställ in chokladblandningen i kylen i minst 2 timmar så att den stelnar och kan spritsas.
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser till bottnarna till en deg.
- Forma 12 bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut dem med handen till biskvibottnar och grädda i ca 10 minuter.
- Låt bottnarna svalna helt på plåten.
- När fyllningen har stelnat så skeda över den i en spritspåse och spritsa fyllningen på bottnarna. Ställ in i frysen och låt stelna något.
- Smält under tiden den mörka chokladen till toppingen i ett nytt vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna.
- Kan förvaras i frysen.