Kyckling- & risonisallad

Kyckling- & risonisallad
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler

Kyckling- & risonisallad

Av: Brigit L. Binns

Från: Mat på minuten: sallad

8 ingredienser

Risoni är små pastagryn. Här får de sällskap med pesto och kyckling i en matig sallad. Receptet kommer från boken Mat på minuten: sallad.

Se fler recept från samma kokbok

Ingredienser

portioner
  • 500 g kyckling, kokt strimlad (eller grillad)
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 185 g babyspenat, färsk

vinägrett

  • 1,5 dl pesto
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,25 tsk salt
  • svartpeppar, nymald
  • 3 msk olivolja

Gör så här

VinägrettBlanda pesto, vinäger, salt och en nypa peppar i en stor skål.

  1. Häll långsamt och under omrörning ner oljan till en jämn dressing.

Sallad

  1. Tillaga risonin: Koka upp en stor kastrull med vatten.
  2. Tillsätt 2 matskedar salt och risonin.
  3. Koka tills pastan är al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Häll av pastan i ett durkslag, skölj under kallt vatten och låt det rinna av.
  5. Rör ner risonin i skålen med vinägretten och blanda väl.
  6. Lägg i kyckling, tomathalvor och spenat i skålen med risoni.
  7. Blanda väl och servera.