Marängsviss med jordgubbar
Marängsviss med jordgubbar
10 ingredienser
En av världens mest populära efterrätter. En marängsviss kan aldrig bli fel. 4–6 portioner/30 minuter med färdiga maränger Maränger 6–8 stycken
Ingredienser
- 2 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1 dl hasselnötter, grovt hackade
Chokladsås
- 1 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 0,5 krm salt
- 1 dl vatten
Tillbehör
- 3 dl grädde
- 1 l jordgubbsglass
- ev färska jordgubbar
Gör så här
- Maräng: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till riktigt
- hårt skum. Sikta i sockret och vispa ytterligare en stund.
- Vänd ner de hackade hasselnötterna. Klicka ut på
- bakplåtspapper. Grädda i 40 minuter.
- Chokladsås: Häll socker, kakao och salt i en kastrull. Rör ner vattnet.
- Låt såsen koka upp under omrörning. Låt den koka
- i 5–10 minuter eller tills den är lagom tjock.
- Tillbehör: Varva glass, jordgubbar, krossade maränger och chokladsås
- på ett stort fat. Ringla chokladsåsen över.