Mästerkockarnas goda grilltillbehör

4 - 6

Klaras och Gillis goda grilltillbehör - potatissallad med fetaost och sparris, chimichurri och hamburgerdressing.

5 april 2017
4 - 6

Du behöver

Hamburgerdressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 msk bostongurka
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Fransk potatissallad

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 msk kapris samt 1 msk av spadet
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 knipplökar
  • 130 g blandsallad, vintermix
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 knippe grön sparris
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 100 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • salt

Chimichurri

  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka slätbladig persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grön jalapeño
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 1 lime, skal
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Hamburgerdressing
    Blanda alla ingredienser. Låt såsen sätta sig i minst 15 min.
  2. Fransk potatissallad
    Halvera potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Blanda under tiden olivolja, kapris + spad, citron, riven vitlök, dijon och oliver. Finhacka knipplöken, blanda ned.
  4. Skär sparrisen i 3 cm bitar och sjud i lättsaltat vatten i ca 1 min.
  5. Blanda nu potatisen, sparrisen, salladen, smulad fetaost samt hackad basilika. Klart att servera!
  6. Chimichurri
    Finhacka alla kryddor. Riv vitlöken och finhacka jalapeñon. Blanda ned med resterande av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i minst 30 min innan servering.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept