Maskrossaft - My Feldts recept

76 röster
1 h
1 liter
Maskrossaft - My Feldt recept
Foto: Tv4

”Älskade lilla skinande maskros vad du är illa omtyckt av många. Jag ÄLSKAR maskros, dels för att den är vacker men också för att den är god! Saften får en lätt söt smak och blir helt knallgul.” /My Feldt

Tips! Plocka blommorna när solen skiner så är det lättare att få loss kronbladen

Visa mer
1 h
1 liter

Du behöver

  • 100 g kronblad av maskrosor, ca 100 st
  • 1500 g socker
  • 1100 g vatten
  • 5 citroner, zezten (skalet)
  • 400 g citronsaft
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Det är superviktigt att alla maskrosorna plockas väl, endast och bara kronbladen och inget grönt får finnas med för då blir saften besk.
  2. När du plockat alla kronblad så lägger du dem i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.
  3. Låt stå och puttra, precis så att det bubblar ytterst lite i ca 20-30 minuter.
  4. Sila sedan av saften och häll på rena sterila flaskor och förslut. Har du gjort på detta sätt kan saften stå i kylen flera månader.
  5. Man kan också kalldra saften. Då kokar du upp sockerlagen (socker och vatten) och slår över blommorna och citronskalet. Tillsätter citronsaften och låter dra över natten. Gör du på det viset måste du frysa in saften om du vill att den skall hålla!
  6. Serveras saften väl kyld utspädd med vatten efter smak.
8 maj 2019

Laddar fler recept...