Maskrosglass

koket.se
maskrosglass

Maskrosglass

Av: Elvira Lindqvist

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

Ta vara på maskrosorna och gör sommarens smartaste glass!

Se Elvira Lindqvist laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gelatinblad
  • 7 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 5 kardemummakapslar
  • 240 g äggula
  • 200 g strösocker
  • ca 120 maskrosor
  • choklad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Koka upp grädde, mjölk och lätt krossad kardemumma.
  3. Blanda äggulor och socker.
  4. Häll gräddmjölken över äggsmeten under omrörning.
  5. Häll sedan tillbaka smeten i kastrullen.
  6. Värm smeten under konstant omrörning till 85 grader. Häll sedan smeten i en kall bunke.
  7. Dra ur de gula kronbladen ur maskrosorna och lämnar allt det gröna.
  8. Blanda ner maskrosorna när glassmeten svalnat till rumstemperatur och rör om.
  9. Låt smeten stå i kylen över natten och sila sen av den.
  10. Kör glassen i en glassmaskin.
  11. Vill du göra glasspinnar så gjut glassen i pinnglassformar och frys.
  12. Ta ur formarna och doppa i tempererad mörk choklad av god kvalitet.