• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mascarponekräm med passionsfrukt och kolanötter

Mascarponekräm med passionsfrukt och kolanötter
Foto: TV4

Mascarponekräm med passionsfrukt och kolanötter

3 steg att laga

9 ingredienser

20 min

En ljuvlig efterrätt som med fördel serveras med en kopp kaffe och sherry.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Mascarponekräm med passionsfrukt

  • 500 g mascarpone
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citron, zest
  • 0,5 citron, saften
  • 5 passionsfrukter, färsk

Kolanötter

  • 1 dl karamelliserad mjölk, (dulche de leche
  • 1 dl macadamianötter, hackade
  • 1 dl rostade mandlar, hackade salta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200grader.
  2. Garnering
    Rör samman nötter med kolasås. Fördela sedan ut dem på en bakplåtsklädd plåt och se till att de är utspridda. Ställ in plåten i ugnen i ca 5-8 minuter, tills de börjar bubbla. Ta ut och låt svalna.
  3. Parfait
    Lägg ned alla ingredienser i en skål och vispa samman. Smaksätt eventuellt med mer citron. Fördela ut passionsfrukten i dessertglas. Toppa Mascarpone-krämen, och strö över garneringen (kola-nöts blandningen)