Mascarpone- och jordgubbskräm på havreflarn

Mascarpone- och jordgubbskräm på havreflarn
Foto: TV4

Mascarpone- och jordgubbskräm på havreflarn

2

4 steg att laga

16 ingredienser

30 min

Ljuvliga havreflarn toppade med mascarpone- och jordgubbskräm - så gott och enkelt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Jordgubbskräm:

  • 200 g jordgubbar, frysta
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad

Mascarponekräm:

  • 100 g mascarpone
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 äggula

Havreflarn:

  • 75 g smör, smält
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

  • basilika

Gör så här

  1. Jordgubbar: Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de blir mjuka. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg jordgubbar, socker, vinäger och vaniljstången i en kastrull och låt koka upp. Mixa till en jämn kräm och rör ner gelatinbladen. Låt stå i kylskåp tills krämen svalnat. När den stelnat något vispar du den tills den är fluffig.
  2. Mascarponekräm: Vispa samman alla ingredienser till en slät och fluffig smet.
  3. Havreflarn: Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda med havregrynen. Rör ner socker, bakpulver, ägg, mjöl och bakpulver. Klicka ut på en plåt och grädda i sex till sju minuter tills kanterna på flarnen är gyllene. Ta ut och låt svalna.
  4. Servera jordgubbskrämen med mascarponekrämen på havreflarn och garnera med basilika.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer