Mascarpone- och jordgubbskräm på havreflarn

Mascarpone- och jordgubbskräm på havreflarn
Foto: TV4

Mascarpone- och jordgubbskräm på havreflarn

Av: Märta - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 min

Ljuvliga havreflarn toppade med mascarpone- och jordgubbskräm - så gott och enkelt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Jordgubbskräm:

  • 200 g jordgubbar, frysta
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad

Mascarponekräm:

  • 100 g mascarpone
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 äggula

Havreflarn:

  • 75 g smör, smält
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

  • basilika

Gör så här

  1. Jordgubbar: Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de blir mjuka. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg jordgubbar, socker, vinäger och vaniljstången i en kastrull och låt koka upp. Mixa till en jämn kräm och rör ner gelatinbladen. Låt stå i kylskåp tills krämen svalnat. När den stelnat något vispar du den tills den är fluffig.
  2. Mascarponekräm:
  3. Vispa samman alla ingredienser till en slät och fluffig smet.
  4. Havreflarn:
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda med havregrynen. Rör ner socker, bakpulver, ägg, mjöl och bakpulver. Klicka ut på en plåt och grädda i sex till sju minuter tills kanterna på flarnen är gyllene. Ta ut och låt svalna.
  6. Servera jordgubbskrämen med mascarponekrämen på havreflarn och garnera med basilika.