Mascarpone med färska bär

NYHET
Mascarpone med färska bär
Foto: Tv4

Mascarpone med färska bär

7 ingredienser

20 min

Den här enkla desserten bestående av mascarpone med färska bär och karamelliserad hallonsås blir ett perfekt avslut på en god middag!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk muscovadosocker
  • 200 g frysta hallon
  • 1 dl mascarpone
  • 1 citron

Servering

  • hallon
  • blåbär

Gör så här

  1. Karamellisera strösockret och muscovadosockret genom att värma det i en kastrull.
  2. Värm upp de frysta hallonen och pressa ut vätskan genom en sil.
  3. Blanda hallonsåsen med det karamelliserade sockret.
  4. Vänd upp mascarponen med hallonresterna och smaka upp med lite citron. Låt stå i kylen fram till servering.

Servering

  1. Servera mascarponen med hallon, blåbär och den karamelliserade hallonsåsen.