Asiatisk biffsallad

20 röster

Asiatisk biffsallad med krispiga grönsaker, chili, koriander och sötsyrlig dressing.

Vintips från Martina
Kloster Eberbach Riesling Kabinett, Riesling (art nr 5810)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer

Du behöver

  • 500-600 g flankstek

marinad

  • 0,5 dl neutral olja (ex. rapsolja)
  • några droppar sesamolja
  • 2 klyfta vitlök, krossade
  • 0,5 dl soja

Salladsdressing

  • 1 citron, zest
  • salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk fisksås

sallad

  • 2 gurkor, skalade och urkärnade
  • 8 plommontomater, klyftade
  • 3 bananschalottenlökar, skivad
  • 1 stjälkselleri, de innersta stjälkarna hackade och dess blad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 2 röda chilifrukter, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda alla ingredienser i dubbla plastpåsar, lägg ner köttet och ställ in i kylen.
  2. Salladsdressing
    Tvätta citronen noga och riv det gula på skalet fint. Blanda med saften från citronen, socker och fisksås.
  3. Sallad
    Skala och kärna ur gurkan. Skär i halvmånar. Klyfta tomaterna eller dela dem om du använder mindre tomater. Skiva schalottenlöken tunt. Hacka selleristjälkarna tunt och ta med de gulaktiga bladen som sitter längst in. Hacka koriander och chili. Kärna ur chilin om du inte gillar hetta i maten.
  4. Flankstek
    Stek eller grilla flanksteken tills den är medium/medium rare. Lägg åt sidan och låt köttet vila en stund. Skiva sedan tunt och blanda ned i salladen. Häll på dressingen och servera genast.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...