Peters jordgubbssufflé med basilikasyltade jordgubbar

Peters jordgubbssufflé med basilikasyltade jordgubbar
Foto: TV4

Peters jordgubbssufflé med basilikasyltade jordgubbar

Av: Martin Persson

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk smör till form
  • 2 msk strösocker, till form
  • smörj formarna med smör och rulla runt sockret i formarna
  • 250 g puré (eller 400 gr bär)
  • 4 msk crème fraîche
  • 1 msk majsstärkelse
  • 5 äggvitor
  • 1 tsk citron, saft
  • 4 msk strösocker
  • 1 l färska jordgubbar, skurna i halvor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 knippe basilika, hackad

Gör så här

  1. Smält bären eller koka upp purén och tillsätt maizenan.
  2. Vispa i crème fraichen och låt det koka ett par minuter, lyft bort plattan och låt det svalna några minuter.
  3. Vispa i hopa äggvitorna, citronsaften och 1 msk socker till ett skum på medelhastighet, tillsätt resterande socker och vispa på full effekt till maräng.
  4. Vänd ner 1/3 del av marängen i sufflémassan och vispa till en slät smet, vänd sedan ner resterande marängskum, fördela i formarna.
  5. Grädda suffléerna i ugn 200 grader i ca 16 min.
  6. Koka upp de färska jordgubbarna med socker och vatten. När bären blivit mjuka och sockerlagen satt sig blanda i basilikan och servera till suffléerna.