Marockanska morötter med honung

Adam Dahlberg

Marockanska morötter med honung

Av: Adam Dahlberg, Albin Wessman

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

20 min

"En av de första rätterna vi serverade på Solen. Vid det här laget har vi lagat flera tusen portioner, men trots det så är det svårt att tröttna på den. Testa också att använda andra rotfrukter, som gulbeta, palsternacka eller rotselleri!" /Adam Dahlberg och Albin Wessman

Ingredienser

portioner
  • 4 morötter
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 4 msk harissa (grön)
  • 4 msk grekisk yoghurt
  • 2 msk macadamianötter, rostade, saltade och grovhackade
  • 1 msk jalapeño, tunt skivad (färsk)
  • 4 torkade aprikoser, skurna i mindre bitar
  • färsk koriander
  • 2 msk flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala morötterna och rosta dem hela med lite matolja och salt tills de blivit mjuka och gyllene, ca 8 minuter.
  3. Skär morötterna i grövre bitar och krydda med flingsalt och malen koriander.
  4. Lägg de varma morötterna på en tallrik och toppa med den gröna harissan, klickar av yoghurt, macadamianötter, jalapeño, aprikoser samt koriander.
  5. Ringla över honung och avsluta med olivolja och flingsalt.