Marmelad på maskrosor

22 röster
40 m
1 sats
Marmelad på maskrosor
Foto: Tv4

”Älskade lilla skinande maskros vad du är illa omtyckt av många. Jag ÄLSKAR maskros, dels för att den är vacker men också för att den är god! Det här receptet ger dig en riktigt härlig marmelad på kronbladen.” /My Feldt

Visa mer
40 m
1 sats

Du behöver

  • 70 maskrosor, kronblad
  • 2 citron, citrusköttet
  • 30 g äppelpektin, eller två rivna äpple
  • 500 g socker
  • 5 citron, zezten (skalet)
  • 850 g vatten
  • 100 g citron, saft
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Plocka kronbladen från maskrosorna väl så att inte grönt kommer med, då blir det beskt.
  2. Skala citronen och tärna köttet i mindre bitar.
  3. Använder du äpple så river du det på rivjärn. Använder du pektin blandar du det med sockret.
  4. Koka upp allt utom socker/pektinet. Häll i sakta under omrörning.
  5. Låt puttra, småkoka i ca 30 minuter. Ta sedan av, mixa om du vill och tycker det är obehagligt med kronbladen.
  6. Häll på rena sterila varma burkar och förvara i kylen. God på mackan, till pannkakan eller till osten.
8 maj 2019

Laddar fler recept...