Fläskkotlett med svamp
Fläskkotlett med svamp
10 ingredienser
En gräddig rätt bestående av fläskkotlett och svamp med inslag av citrusfrukt. Receptet är hämtat ur boken Mina favoriter från Barcelona.
Runt Medelhavet rinner försvarliga mängder olivolja ner i maten, så även i Katalonien. Men man använder även mängder av smör, grädde och andra mejeriprodukter. Svamp och grädde är perfekta kamrater i matlagningssammanhang. Citronskalet lättar upp den rustika rätten. /Markus Aujalay
Se fler recept från
Ingredienser
- 4 fläskkotletter
- olivolja
- smör
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 400 g svamp, blandad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 citron, skal
- 1,5 dl vispgrädde
- persilja, rikligt med grovt skuren
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°.
- Bryn fläskkotletterna hastigt i olivolja och smör i en stekpanna, tills de fått fin
- färg.
- Salta och peppra.
- Lägg över i en ugnsfast form.
- Stek kotletterna klara i ugnen 20 minuter.
- Stek svampen i olivolja på hög värme i en stekpanna någon minut.
- Tillsätt vitlök och citronskal, stek ytterligare 1 minut.
- Häll på grädde och låt koka ihop något.
- Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner persiljan i såsen och servera den till kotletterna.