Romansallad med dressing och krutonger

3 röster
Romansallad med dressing och krutonger
Foto: TV4

Romansallad med västerbottensostdressing och krutonger.

Visa mer

Du behöver

  • 1 romansallad, skuren på längden i klyftor

Dressing

  • 2 äggulor
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 50 g Västerbottensost, riven
  • 3-4 msk mjölk
  • 1 msk vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 sardeller, finhackade
  • svartpeppar

Till servering

  • krutonger

Gör så här

  1. Dressing
    Vispa ihop äggulor, vitlök och sardeller.
  2. Tillsätt oljan droppvis under vispning.
  3. Blanda i övriga ingredienser.
  4. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
  5. Sallad
    Lägg salladen på ett fat eller tallrik.
  6. Ringla över dressing och garnera med krutonger.
21 december 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept