Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Ungsbakad lax med medelhavspotatissallad
Ungsbakad lax med medelhavspotatissallad
Betyg: 4.2 av 5 (5 röster)
5
Spara
Av:
Markus Aujalay
Från:
Nyhetsmorgon
18
ingredienser
Ingredienser
portioner
600 g färsk lax i bit
strösocker
salt
svartpeppar
1 citron, rivet skal från
400 g potatis, kokt
1 rödlök, skivad
0,5 gurka, urkärnad och nedskuren i bitar
1 röd paprika, skuren i bitar
1 msk kapris
1 dl svarta oliver med kärna
1 msk persilja, hackad
några kvistar basilika
1 msk dijonsenap
3 msk vinäger
4 msk olivolja
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Krydda laxen med salt, socker, peppar och citronskal. Gnid in kryddorna i laxen och låt helst dra 30 minuter. Baka i ugn eller på grill.
Blanda samtliga ingredienser till vinägretten. Lägg i övriga ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut