Ungsbakad lax med medelhavspotatissallad
Ungsbakad lax med medelhavspotatissallad
18 ingredienser
Ingredienser
- 600 g färsk lax i bit
- strösocker
- salt
- svartpeppar
- 1 citron, rivet skal från
- 400 g potatis, kokt
- 1 rödlök, skivad
- 0,5 gurka, urkärnad och nedskuren i bitar
- 1 röd paprika, skuren i bitar
- 1 msk kapris
- 1 dl svarta oliver med kärna
- 1 msk persilja, hackad
- några kvistar basilika
- 1 msk dijonsenap
- 3 msk vinäger
- 4 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Krydda laxen med salt, socker, peppar och citronskal. Gnid in kryddorna i laxen och låt helst dra 30 minuter. Baka i ugn eller på grill.
- Blanda samtliga ingredienser till vinägretten. Lägg i övriga ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.