Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Shop
Podden
Sök
visa meny för konto
Inlagd makrill med citrongräs, chili och ingefära
Inlagd makrill med citrongräs, chili och ingefära
0
Spara
Av:
Markus Aujalay
Från:
Nyhetsmorgon
7
ingredienser
Midsommarmat
Ingredienser
2 makrillfileér - utan ben
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 röd chilifrukt
1 bit ingefära
2 citrongräs
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Strö lite salt på makrillfileérna och låt stå 30 minuter.
Koka upp ättika, socker och vatten. Skär ner chili, ingefära och citrongräs och lägg i den varma lagen. Häll den varma lagen över makrillen och låt stå minst 1 dygn.
Servera med tex. sallad på gurka och rädisor.
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut