Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Inlagd makrill med citrongräs, chili och ingefära
Inlagd makrill med citrongräs, chili och ingefära
0
Spara
Av:
Markus Aujalay
Från:
Nyhetsmorgon
7
ingredienser
Midsommarmat
Ingredienser
2 makrillfileér - utan ben
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 röd chilifrukt
1 bit ingefära
2 citrongräs
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Strö lite salt på makrillfileérna och låt stå 30 minuter.
Koka upp ättika, socker och vatten. Skär ner chili, ingefära och citrongräs och lägg i den varma lagen. Häll den varma lagen över makrillen och låt stå minst 1 dygn.
Servera med tex. sallad på gurka och rädisor.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut