Hälleflundra med ljummen tomatcitronett och basilika
Hälleflundra med ljummen tomatcitronett och basilika
15 ingredienser
Ingredienser
- 600 g hälleflundrafilé, i 4 portionsbitar
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
- 1 dl olivolja
- 4 msk citron, saft
- 1 plommontomat
- salt
- svartpeppar
- 8 körsbärstomater, skivade
- 8 gula körsbärstomater, skivade
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 schalottenlök, skivad
- 2 salladslökar, skivad
- 1 kruka basilika, plockade blad
Gör så här
- Pensla fisken med olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugn på 100 grader ca 10-12 minuter, eller tills fisken är klar (beroende på fisken tjocklek).
- Värm olivoljan lite grand, får ej bli för varm, lite mer än ljummen. Dela tomaten och krama ur innehållet i oljan. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner övriga ingredienser i tomatcitronetten och smaka av ytterligare än gång. Häll över fisk och servera.