Grillad fläskkarre med asiatiska smaker

Markus Aujalay 2020

Grillad fläskkarre med asiatiska smaker

19 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fläskkarré med ben (à ca 200 g)
  • marinad
  • 1,5 dl hoisinsås
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk dijonsenap

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 3-4 msk sweet chilisås
  • 3-4 msk japansk soja
  • sallad
  • 4 dl kokt jasminris, kallt
  • 0,5 isbergssallad
  • 1 bit gurka
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 kruka koriander
  • 3 limefrukter, saften
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden och lägg i karréskivorna. Grilla köttet genomstekt på båda sidorna. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Strimla sallad, spansk peppar och gurka. Blanda med riset och hacka ner koriander. Blanda i limesaft och olja. Krydda.