• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Burmesisk kycklinggryta

Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Burmesisk kycklinggryta

2 steg att laga

14 ingredienser

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingdelar, skinnfria, med ben
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 förp kokosmjölk
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 0,5 tsk korianderfrön, lättstötta
  • 7 hela nejlikor
  • 1 kanelstång, bruten
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 ingefära, liten bit
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, saften
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Sautera kyckling, lök och vitlök. Låt koka ihop med lite vatten. Häll i kokosmjölk och kryddor. Sjud i 20-25 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar och citronsaft.
  2. Riv citronskal, det gula, och hacka nötterna lite grovt och persiljan fint. Ha ner allt i en liten skål och blanda ut med lite olivolja. Servera röran över grytan. Ta gärna nudlar eller ris till.