Buljongfondue med tre dippsåser

Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Buljongfondue med tre dippsåser

20

9 steg att laga

32 ingredienser

Ingredienser

Fonduebuljong:

  • 1 l hönsbuljong
  • 2 röda chilifrukter, grovt hackad
  • 2 citrongräs, grovhackade
  • 2 klyfta vitlök, grovhackade
  • 4 limeblad
  • 0,5 dl japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk mirin
  • färsk koriander
  • salt

Sesamdipp:

  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 3 msk sesamolja
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk senapspulver
  • 3 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • peppar

Soya- och chilidipp:

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • 1 limefrukt, saften

Ingefäradipp:

  • 2 röda chilifrukter
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 limefrukter, saften av
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 0,5 dl vatten
  • 1 bit färsk ingefära, skalad

Gör så här

  1. Fonduebuljong:
  2. Koka upp buljongen och tillsätt övriga ingredienser. Smaka eventuellt av med mer soya och salt. Låt stå och dra 10
  3. Minuter. Sila och häll i fonduegrytan.
  4. Sesamdipp:
  5. Sautera lök utan att den tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Låt kallna och servera.
  6. Soya- och chilidipp:
  7. Blanda samtliga ingredienser och smaka eventuellt av med mer soya.
  8. Ingefärsdipp:
  9. Mixa samtliga ingredienser och smaka av med salt, socker och peppar.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer