Markus sojanudlar
Markus sojanudlar
11 ingredienser
30 min
Markus Aujalay gör asiatiska nudlar och byter en del vatten i degen mot soja, det ger fin färg samt god smak och perfekt lagom sälta.
Ingredienser
Nudlar
- 150 g vetemjöl
- 30 g vatten
- 30 g japansk soja
- 1 tsk olja
Smaksättning
- 1 klyfta vitlök, skivad
- 1 röd chilifrukt, skivad
- 4 cm färsk ingefära, skivad
- färsk koriander
- limefrukt
- sesamolja, några droppar
- olja, till stekning
Gör så här
- Blanda mjöl med vatten, soja och olja.
- Kavla ut i pastamaskin till nudlar.
- Fräs vitlök, ingefära och chili i lite olja.
- Koka nudlarna i vatten ca 1 minut.
- Häll av och lägg nudlarna i pannan med grönsakerna. Smaka av med lime, koriander och sesamolja.