Markus Aujalays lammfärsbiffar

125 röster
25 min
4
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad
  • 3 msk vatten
  • 2 msk ajvar relish
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • timjan, hackad, (eller torkad)
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Tsatziki

  • 0,5 gurka, riven
  • salt (efter smak)
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad

Tillbehör

  • 4 pitabröd
  • 1 isbergssallad, huvud, strimlat
  • 2 tomater, skivade
  • 1 bit gurka, skivad
  • 1 rödlök, skalad och skivad

Gör så här

  1. Blanda färsen med vitlök, vatten, ajvar, kryddor, citronskal, salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
  2. Forma sedan färsen till biffar.
  3. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på hög värme ca 3 minuter på varje sida.
  4. Lägg den rivna gurkan till tzatzikin i ett durkslag och blanda med lite salt. Låt dra minst 10 minuter.
  5. Krama ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt och vitlök.
  6. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor.
  7. Skär ett snitt i bröden och fyll med sallad, tomat, gurka, rödlök, tzatziki och lammfärsbiffar.
    Njut!
13 april 2011