• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt

32 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk söt senap
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen
  • smör, till stekning

Pepparrotsyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen

Blomkål-, gurk- och dillbulgur

  • 3 dl bulgur, kokt
  • 0,5 blomkål, huvud, plockad i små buketter, kokta
  • 0,5 gurka, skalad, urkärnad och skuren i mindre bitar
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 kruka dill, plockad
  • olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Laxbullar
    Mixa laxen snabbt i en mixer.
  2. Blanda laxfärsen med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till bollar och stek laxköttbullarna i smör på medelhög värme.
  4. Pepparrotsyoghurt
    Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  5. Bulgur
    Blanda bulgur, blomkål och gurka.
  6. Smaka av med citronskal och -saft, dill, olja, salt och peppar.
  7. Servering
    Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurten och bulguren.
17 januari 2011