Chili con carne på högrev med kikärtor

206 röster
4

Markus Aujalays recept på chili con carne, en smakrik gryta på högrev med borlottibönor och kikärtor.


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g högrev
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 4 klyftor vitlök, skalade och hackade
  • 1 grön chilifrukt (eller röd chilifrukt) finhackad
  • 100 g varmrökt sidfläsk/bacon
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 msk kakao
  • 0,5-1 msk spiskummin
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 5 dl rött vin
  • 100 g vita bönor
  • 100 g kikärtor
  • 100 g borlottibönor
  • persilja, finhackad
  • salt, efter smak
  • svartpeppar (efter smak)
  • olja, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär köttet i grytbitar och bryn i olja tills det fått fin färg. Använd en stor gryta.
  2. Lägg i lök, vitlök, chili och sidfläsk och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering.
  3. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet.
  4. Låt sjuda under lock 2 timmar.
  5. Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Vänd ner bönor och strö på lite mer chili och persilja.
16 mars 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...