Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Markos finska kålrotslåda
Foto: TV4
Markos finska kålrotslåda
Betyg: 3 av 5 (4 röster)
4
Spara
Av:
Lotta Lundgren
Från:
En smak på livet
11
ingredienser
2 h
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
portioner
1 kg kålrot
4 dl vispgrädde
2 dl ströbröd
1 dl sirap
1,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk muskot
0,5 tsk vitpeppar
1,5 tsk salt
1 ägg
3 msk ströbröd
25 g smör
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala och tärna kålroten. Lägg i kastrull, fyll på med vatten så att det täcks, salta lätt och koka mjuk under lock.
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ströbröd, grädde, sirap, grädde, kryddor, salt och uppvispat ägg i en skål. Tillsätt 2 msk av kokvattnet från kålroten när den kokat klart.
Mosa eller mixa avrunnen kålrot till slät puré med stomp eller stavmixer.
Blanda kålrotsmoset med ströbrödsmeten. Överför till form.
Strö på ströbröd och hyvla över smör med osthyvel. Grädda mitt i ugnen 1 ½ timme.
Servera eller frys in för kommande festligheter.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut