Marinerade musslor med grapefrukt

0 röster
4
Marinerade musslor
Foto: TV4

En enkel och frisk skaldjursrätt som inte kräver något jobb.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g musslor i vatten

Marinad

  • 1 dl matolja
  • 1 dl pressad grapefruktsaft (eller vitt vin)
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 0,5 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • rivet eller strimlat citronskal till garnering

Gör så här

  1. Låt musslorna rinna av och lägg dem i ett djupt fat. Blanda alla ingredienserna till marinaden och slå den över. Låt dem dra i marinaden några timmar.
  2. Låt de strimlade citronskalen få ett hastigt uppkok och garnera med dem. Servera med rostat bröd eller vitlöksbröd.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept