Marinerade jordgubbar med vispad mascarpone
Marinerade jordgubbar med vispad mascarpone
17 ingredienser
30 m
Att marinera jordgubbar med honung och svartpeppar är ett riktigt smart knep för att förhöja smakerna! Servera jordgubbarna med vispad mascarpone och du har en riktigt god rätt på nolltid.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 400 g jordgubbar
- 1 msk honung
- 1 msk citronsaft
- nymalen svartpeppar
- 200 g mascarpone
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk honung
- ca 0,5 krm salt
- 400 g jordgubbar
- 1 msk citronsaft
- 1 msk honung
- nymalen svartpeppar
- 2 dl vispgrädde
- 200 g mascarpone
- 2 msk honung
- 0,5 krm salt
- bipollen
Gör så här
- Tvätta och rensa jordgubbarna samt skär dem i grova bitar.
- Blanda jordgubbarna med citronsaft, honung och svartpeppar. Rör om och låt stå fram till servering.
- Vispa grädde, mascarpone, honung och salt fluffigt med elvisp.
- Lägg jordgubbarna i ena sidan av skålen/assietten och lägg en sked med vispade mascarpone bredvid.
- Toppa med honung och bipollen.