• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Marinerade jordgubbar med mascarponecrème

5 röster
30 m
4

Jordgubbar som marinerats med svartpeppar får en otroligt god smak. Servera med en len och syrlig mascarponecrème och en av sommarens bästa desserter är redo att avnjutas!

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 l jordgubbar, snoppade
  • 2 krm svartpeppar, nymalen (tellicherry)
  • 4 blad basilika, strimlad färsk
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 citron, zest
  • 1 dl mascarpone
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Marinera jordgubbarna i svartpeppar, basilika, citronsaft och honung ca 10-30 minuter innan servering.
  2. Under tiden vispar du ihop citronzest, mascarpone, grädde och vaniljsocker tills det blir fast och krämigt.
  3. Servera crèmen tillsammans med jordgubbarna, eller varför inte på en maräng eller sockerkaksbotten?
5 juli 2020