Marinerad skinka med legymer och ädelsås

Marinerad skinka med legymer och ädelsås
Foto: TV4

En praktisk rätt eftersom den kan förberedas. Passar bra sommartid när det finns fina primörer.

26 januari 2009
8

Du behöver

  • ca 1,5 kg benfri färsk skinka, nätad
  • Marinad:
  • 5 dl äppelcider
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 1 st gul lök i skivor
  • 1 st lagerblad
  • 5 korn vitpeppar

Sås:

  • 150 g ädelost
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • t. ex. blomkål, morötter, bönor och slanggurka

Gör så här

  1. Blanda marinaden. Lägg skinkan i ett trångt kärl och häll över marinaden. Täck kärlet och ställ i kylen 1 dygn. Vänd köttet då och då under tiden.
  2. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det runt om och lägg i gryta. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Slå på 3 dl av marinaden och låt köttet puttra under lock till 80°, cirka 1 1/2–2 timmar.
  3. Ta upp köttet och låt det kallna. Blanda såsen med elvisp. Servera den uppskurna skinkan kall med nykokta grönsaker och ostsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept