Marinerad och stekt bläckfisk

NYHET
Marinerad och stekt bläckfisk
Foto: TV4

Marinerad och stekt bläckfisk

10 ingredienser

Läcker och enkel förätt med bläckfisk marinerad i citron, vitlök och persilja som steks hårt och sen serveras med söta ugnrsostade tomater med kapris.

Ingredienser

  • 400 g bläckfisk (rå eller förkokt)
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk kapris
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek hela körsbärstomater och kapris i olivolja på låg värme i 10 minuter.
  2. Om bläckfisken är rå, koka innan på medelvärme 45-60 minuter tills den mjuknat.
  3. Marinera bläckfisken i balsamico, olivolja, citron, persilja och vitlök.
  4. Stek bläckfisken hårt i varm olivolja tills den får en fin yta.
  5. Stek en citron tills den får en bränd yta till serveringen.
  6. Skär upp bläckfisken i bitar.
  7. Toppa med persilja, peppar och citronen.