Marinad till nöt- och fläskkött - se & gör

Marinad till nöt- och fläskkött - se & gör
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Marinad till nöt- och fläskkött - se & gör

39

6 ingredienser

5 m + marinering

Vitlöksdoftande marinad med spiskummin och rökt paprika. Lika god till fläskkött som nötkött.

Ingredienser

  • 4 msk ljus soja, japansk typ
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk malen spiskummin
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Börja med att blanda olivolja och japansk soja i en rymlig skål.
  2. Slå på spiskummin och rökt paprikapulver.
  3. Riv ned två vitlöksklyftor, om ni river vitlöken så får ni ut maximalt med vitlökssmak. Rör runt så alla smaker blandas väl.
  4. Lägg ner köttet som skall marineras. Blanda runt och se till att allt kött kommer i kontakt med marinaden.
  5. Marinera köttet minst 30 minuter, men gärna i kylen över natten.
  6. Torka av köttet innan det grillas - smaklig måltid!