Marias mumsiga mintkladdkaka

Foto: Tv4
Marias mumsiga mintkladdkaka
10 ingredienser
30 m + tid i kyl
Mint och choklad är alltid en vinnande kombination. Testa att baka den här mintkladdkakan så kommer du direkt att förstå varför!
Ingredienser
- 200 g smör
- 10 bitar after eight (extra till garnering)
- 2 dl strösocker
- 2 dl brunt farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 krm salt
- grädde, lättvispad (till servering)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret i en kastrull. Lägg ner 10 after eight-bitar och låt dem smälta ner i smöret.
- Rör för hand ihop mintsmöret med resten av ingredienserna i en bunke. Rör inte mer än nödvändigt.
- Grädda kladdkakan i ca 25 minuter, eller tills kanterna är fast och mitten är lite vobblig.
- Täck hela kakan med after eight. Smeta ut dem lite när chokladhöljet smält av kakans värme.
- Ställ in kakan i kylskåpet, helst över natten men i minst 5 timmar.
- Servera med lättvispad grädde.