Marias mumsiga mintkladdkaka

Marias mumsiga mintkladdkaka
Foto: Tv4

Marias mumsiga mintkladdkaka

Av: Maria Forsblom

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 m + tid i kyl

Mint och choklad är alltid en vinnande kombination. Testa att baka den här mintkladdkakan så kommer du direkt att förstå varför!

Ingredienser

portioner8 - 10 bitar
  • 200 g smör
  • 10 bitar after eight (extra till garnering)
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl brunt farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 krm salt
  • grädde, lättvispad (till servering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner 10 after eight-bitar och låt dem smälta ner i smöret.
  3. Rör för hand ihop mintsmöret med resten av ingredienserna i en bunke. Rör inte mer än nödvändigt.
  4. Grädda kladdkakan i ca 25 minuter, eller tills kanterna är fast och mitten är lite vobblig.
  5. Täck hela kakan med after eight. Smeta ut dem lite när chokladhöljet smält av kakans värme.
  6. Ställ in kakan i kylskåpet, helst över natten men i minst 5 timmar.
  7. Servera med lättvispad grädde.