Enkel mockatårta

14 röster
Enkel mockatårta
Foto: Martin Skredsvik

En smarrig mockatårta som du kan söta med sötrix eller stevia. Recept ur kokboken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF


Visa mer

Du behöver

Tårtbotten

  • 3 st ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
  • 100 g osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosnötsmjöl
  • 2 dl malda hasselnötter
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Mockakräm

  • 3 st äggulor
  • 3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk snabbkaffepulver
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 225 g osaltat smör, mjukt

Garnering

  • Rå choklad

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Vispa ägg och sötning pösigt.
  2. Smält smöret tillsammans med grädden.
  3. Häll ner smörgrädden i äggsmeten och vispa.
  4. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll sedan ner det i smeten.
  5. Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 24 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i 175 grader i 10–15 minuter.
  8. Låt svalna och dela sedan kakan i två bottnar.
  9. Mockakräm
    Vispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver, snabbkaffepulver och grädde i en kastrull.
  10. Sjud det hela under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
  11. Obs! Den får ej koka.
  12. Ta bort från värmen och låt svalna lite.
  13. Rör ner smöret lite i taget.
  14. Ställ krämen kallt, rör då och då.
  15. Krämen tjocknar ju kallare den blir.
  16. Bred 1/3 av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå tårtan.
  17. Grovriv råchoklad och strö över. Förvara tårtan kallt.
5 mars 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept