Citron- och limepaj

Citron- och limepaj
Foto: Martin Skredsvik

Citron- och limepaj

31

13 ingredienser

Baka en syrlig och god paj till efterrätt! Marianns recept på citron- och limepaj är hämtat ur boken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF


Ingredienser

Pajbotten

  • 125 g osaltat smör
  • 2 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,25 krm stevia
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Fyllning

  • 3 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,25 krm stevia
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Pajbotten
    Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Häll det smälta smöret i äggsmeten.
  4. Blanda kokosnötsmjölet med bakpulvret och vaniljpulvret och rör ner det i smeten.
  5. Tryck ut degen i en pajform, eller en springform, 21–24 cm i diameter.
  6. Fyllning
    Vispa ihop ägg och sötning.
  7. Blanda i crème fraiche samt skal och saft från lime och citron.
  8. Tillsätt vaniljpulvret.
  9. Häll fyllningen i pajskalet.
  10. Grädda i 175 grader cirka 30 minuter – fyllningen behöver inte stanna helt, det gör den när den svalnar.
  11. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde. Pajen är god även kall.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Korvbrödsbagarn rostat bröd

11 Fun facts!

Oväntat bra fakta om ditt hamburgarbröd

Läs mer