Citron- och limepaj

Citron- och limepaj
Foto: Martin Skredsvik

Baka en syrlig och god paj till efterrätt! Marianns recept på citron- och limepaj är hämtat ur boken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF


5 mars 2012

Du behöver

Pajbotten

  • 125 g osaltat smör
  • 2 st ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
  • 1,5 dl kokosnötsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Fyllning

  • 3 st ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 st lime, rivet skal och saft
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Servering

  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Pajbotten
    Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Häll det smälta smöret i äggsmeten.
  4. Blanda kokosnötsmjölet med bakpulvret och vaniljpulvret och rör ner det i smeten.
  5. Tryck ut degen i en pajform, eller en springform, 21–24 cm i diameter.
  6. Fyllning
    Vispa ihop ägg och sötning.
  7. Blanda i crème fraiche samt skal och saft från lime och citron.
  8. Tillsätt vaniljpulvret.
  9. Häll fyllningen i pajskalet.
  10. Grädda i 175 grader cirka 30 minuter – fyllningen behöver inte stanna helt, det gör den när den svalnar.
  11. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde. Pajen är god även kall.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept