Koka upp allt utom vetemjöl, kakao och ägg i en kastrull. Rör ner mjölet och kakaon och "rosta" i 3-4 minuter med kastrullen kvar på plattan. Rör hela tiden för att undvika att kakaon bränns.
Häll över smeten i en bunke och blanda i ägg, lite i taget. Låt svalna. Fyll smeten i en spritspåse.
Spritsa ut bollar på bakpappersklädda plåtar, ca 25 g/styck.
Pâte sucree
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Plasta in och låt vila ca 30 minuter i kylen.
Kavla ut tunt (ca 2 mm), stansa ut rundlar (ca 3-4 cm i diameter). Lägg ovanpå pate choux-"bollen".
Grädda i ugnen 30-35 minuter, öppna inte luckan under gräddning.
Vaniljkräm
Koka upp mjölk tillsammans med hälften av sockret och frön från vaniljstången.
Vispa äggulor, resten av sockret och majsstärkelse luftigt.
Vispa ner äggsmeten i den varma mjölken och låt koka upp under omröring. Låt koka några minuter under omrörning och blanda sist i smöret. Ställ i kylen för att svalna helt.
Montering
Vispa grädden fluffig och blanda med vaniljkrämen.
Fyll på spritspåse med slät tyll. Fyll bollarna med krämen underifrån.