Parmesanfylld kycklingfilé
Parmesanfylld kycklingfilé
7 ingredienser
Servera gärna filén på en bädd av färska spenatblad eller den gröna sallat som är bäst för säsongen. Fläskfilé smakar också utmärkt med denna fyllning.
1 portion innehåller: 163 kcal/684 kJ, 7 g fett, 0 g fibrer
Ingredienser
- 400 g kycklingfilé
- 1 dl persilja, finskuren
- 0,5 dl parmesanost, färskriven
- 0,5 tsk salt
- peppar
- ev 1 klyfta vitlök, fint hackad
- 1,5 msk matfett, till stekning (fast eller flytande)
Gör så här
- Skär en längsgående skåra i varje kycklingfilé. Blanda persilja, parmesan, salt, peppar och eventuellt vitlök.
- Stoppa lite fyllning i varje filé och »sy« sedan igen dem med tandpetare.
- Värm matfettet i en stekpanna. Bryn filéerna runt om tills de får fin färg.
- Häll lite vatten i pannan och låt puttra, gärna under lock, tills filéerna är genomstekta. Det tar 15–20 minuter.
- Servera direkt, men kycklingen smakar också fint ljummen eller kall.